Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 voordelen van vloerverwarming

Je kent het wel; zo’n grijze, grauwe en koude winterdag. Door weer en wind baan je je weg naar huis en na een tijdje kom je eindelijk thuis aan. Helaas is het ook daar niet zo behaaglijk, daarom geef je de kachel een draai. Je zet een kop thee en deze drink je op terwijl je tegen de kachel aan kruipt. Gelukkig is er ook een manier om je hele huis gelijkmatig op te warmen, waardoor het overal lekker warm is; vloerverwarming. Dan heb je in ieder geval al één reden om vloerverwarming aan te schaffen. Lees hieronder de 5 voordelen van vloerverwarming.

1. Meer wooncomfort

Vloerverwarming werkt via stralingswarmte waardoor de warmte verspreid wordt over het hele vloeroppervlak. Je huis vervult zich zo met warme lucht, deze warme lucht is aangenamer en efficiënter dan de lucht van traditionele verwarming. Heb jij vaak last van koude voeten? Met vloerverwarming is dit verleden tijd!

2. Energie besparen

Warmte wordt evenredig verspreid waardoor je veel minder gas nodig hebt. Je kunt tot wel 180 kubieke meter aan gas besparen! Daarnaast hoeft de pomp van de CV ketel minder hard te werken, waardoor je ook energie bespaart.

3. Meer ruimte

Een vloer heb je sowieso nodig en als je daar nou je verwarming in plaatst, ben je daar geen extra ruimte aan kwijt. Op deze manier hoef je tijdens het inrichten geen rekening meer te houden met waar de radiatoren staan.

4. Betere luchtkwaliteit

Bij het verwarmen van de lucht bij een vloerverwarming is de luchtcirculatie minimaal. Minder luchtcirculatie betekent minder stof. Lucht waar minder stof in zit, is gezonder waardoor je minder gezondheidsklachten zal krijgen.

5. Meerwaarde huis

Vloerverwarming is populair en een goede, duurzame investering. Vandaar dat het de meerwaarde van jouw huis verhoogt, zo betaalt de investering zich later terug!

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden over vloerverwarming en wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Unique is specialist in vloerverwarming en helpt jou graag verder!