Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen auto verpanden en niet verkopen

Iemand die snel geld nodig heeft zou ervoor kunnen kiezen zijn of haar auto te verkopen. Een goede prijs voor een occasion kan een leuke som geld opleveren. Het nadeel hiervan is uiteraard dat het niet langer mogelijk is in de auto te blijven rijden. Bij een verkoop ben je je bezit kwijt. Een tussenoplossing is gelukkig ook mogelijk. Als jij snel geld nodig hebt en je auto een tijd kunt missen, zou het verpanden van je auto wel eens een goede optie kunnen zijn. Je auto verpanden en niet verkopen brengt een aantal voordelen met zich mee, die we hieronder op een rijtje zetten.

Voordelen van verpanden

Als je je auto verpandt ben je deze slechts tijdelijk kwijt. Je ontvangt in ruil voor je onderpand een passende lening, die overeenkomt met de waarde van je auto. Een bijkomend voordeel is dat je bij sommige pandjeshuizen de mogelijkheid hebt in je eigen auto te blijven rijden. Je auto blijft op jouw naam staan, terwijl je je lening kunt gebruiken zoals jij dat wilt. Daarbij maak je altijd afspraken met de belenende partij over de termijn waarbinnen je de lening terugbetaalt. Het grote voordeel hiervan is dat je beschikt over extra financiële middelen terwijl je gewoon blijft rijden in je eigen, vertrouwde auto. Het verpanden van je auto is dus een uitstekende, tijdelijke oplossing als je snel geld nodig hebt maar je auto niet wilt verkopen.

Waar is verpanden mogelijk?

Er zijn diverse bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het verstrekken van leningen tegen een onderpand. Hier wordt je auto getaxeerd en krijg je een passend geldbedrag. Vaak is het verpanden van je auto al mogelijk als deze een waarde van €1000 heeft. Je vindt pandjeshuizen in heel Nederland, bijvoorbeeld door online te zoeken naar bedrijven waar jij je auto kunt verpanden.