Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

aandelen grafiek

Voordelen van beleggen in aandelen

Van die halve procent rente bij sparen op de bank word je niet rijk. Wil je graag een vermogen opbouwen, dan is beleggen in aandelen een goede manier. Natuurlijk is het belangrijk om je goed te verdiepen in alle ‘ins en outs’, zodat je weet wat je doet en zo min mogelijk risico loopt. Maar met de juiste kennis én broker is het zeker mogelijk een fijn bedrag op te bouwen. Hieronder zetten we de voordelen van beleggen in aandelen voor je op een rijtje.

Hoger rendement

Bij sparen heb je een rendement van nul komma niks. Dat is dus geen goede vergelijking. Maar als je kijkt naar andere vormen van beleggen, zijn aandelen de optie met het hoogste rendement ten opzichte van een relatief laag risico. Er zijn andere vormen van beleggen waarbij je misschien meer winst kunt behalen, maar daar is het risico dan ook wat hoger. Wil je op een relatief veilige manier  een spaarcentje opbouwen, dan is beleggen op de aandelenmarkt via een goede broker als Saxo Bank dus een zeer goede optie. Meer weten? Bezoek de website van het bedrijf!

Rente-op-rente

Wat beleggen in aandelen ook zo aantrekkelijk maakt, is dat je rente op rente krijgt. Door je winst te herinvesteren, verdien je winst over je winst; dé manier om je kapitaal te laten groeien. Je verdient dus geld met je verdiende geld.

Liquide

Als je bakken met geld hebt waar je niet aan kunt komen als je het nodig hebt, is dat toch wel een nadeel. Op een spaarrekening kun je altijd over je geld beschikken, liquiditeit heet dat in de financiële wereld. Na een spaarrekening, is een belegging in de aandelenmarkt het meest liquide. Je kunt namelijk direct je aandelen verkopen wanneer je over je geld wil beschikken en dat is wel zo prettig. Je moet er echter wél rekening mee houden dat dit ook een moment kan zijn dat het aandeel niet zo hoog staat genoteerd op de beurs. Het kán dus zijn dat het slimmer is om te wachten tot het weer omhoog gaat.