Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van CNC frezen

Wat zijn de voordelen van CNC frezen versus handmatige houtbewerking?

CNC-bewerking (Computer Numerically Controlled) is een fabricageproces waarbij voorgeprogrammeerde computersoftware de beweging van fabrieksgereedschap en machines dicteert. Het gebruik van dit type machine in plaats van handmatige bewerking kan resulteren in verbeterde nauwkeurigheid, hogere productiesnelheden, verbeterde veiligheid, verhoogde efficiëntie en vooral kostenbesparingen.

Wat zijn dan de echte voordelen van CNC-frezen?

De nauwkeurigheid van de CNC-machine zorgt voor een constante productkwaliteit. Het proces is nauwkeuriger dan handmatige bewerking en kan keer op keer op exact dezelfde manier worden herhaald.

Verhoogde productiesnelheid en verhoogde efficiëntie. Computers worden gebruikt om het cnc frezen geheel uit te voeren, het proces is geautomatiseerd waardoor de snelheid en kwaliteit van de productie toeneemt. Aangezien machines niet moe worden of pauzes nodig hebben, zijn ze efficiënter dan handmatige bewerking.

Een van de belangrijkste voordelen voor de operators van CNC-machines is veiligheid. Het gebruik van CNC-machines is veel veiliger dan handmatig bediende machines, omdat ze achter een afscherming of zelfs een gesloten, transparante veiligheidsdeur werken.

CNC-bewerking is kosteneffectiever. Bij traditionele bewerkingen is één operator per machine nodig. CNC-bewerking vereist minder machine-operators, aangezien een ervaren operator meerdere machines tegelijk kan bedienen. Omdat de CNC zo nauwkeurig is, worden fouten in het fabricageproces verminderd en onnodig afval geëlimineerd.