Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een collaboration platform zoals SharePoint

Een goede onderlinge samenwerking of “collaboration” maakt een onderneming succesvol. Daarvoor is een platform zoals SharePoint onmisbaar. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven gebruik maken van deze tool. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van SharePoint en is het iets wat binnen jouw onderneming past? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over SharePoint én hoe het de samenwerking binnen jouw onderneming kan verbeteren.

  1. SharePoint biedt een uitstekende beveiliging

Een goede beveiliging wordt steeds belangrijker, zeker als je werkt met privacygevoelige persoonsgegevens of andere betrouwbare informatie. SharePoint gebruikt hiervoor meerdere lagen. Zo wordt al het dataverkeer voorzien van SSL. Als beheerder kun je zelfs gebruik maken van diverse verificaties als je werkt met meerdere gebruikers.

  1. Minimaal onderhoud en beheer

Als je SharePoint wilt integreren binnen jouw onderneming, dan kun je flink besparen op de kosten voor het onderhoud van het platform.  De lokale omgeving van SharePoint is heel eenvoudig te beheren en onderhouden. Als dé SharePoint en Office 365 Experts van België verzorgen we dit graag voor je.

  1. Altijd de beschikking over de nieuwste functionaliteiten

SharePoint maakt gebruik van een continu aanpassing als het gaat om nieuwe functionaliteiten. Deze worden automatisch beschikbaar gemaakt. Dat heeft als voordeel dat je altijd kunt werken met de nieuwste versie van SharePoint. De regelmatige toevoeging van updates heeft ook als voordeel dat je niet ineens wordt geconfronteerd met een waslijst aan nieuwe functionaliteiten. Je groeit dus langzaam mee met de mogelijkheden die het platform biedt.

  1. Beheren van externe gebruikers

Maak je vaak gebruik van gastgebruikers? Dan biedt SharePoint veel voordelen. Deze externe gebruikers kun je namelijk eenvoudig beheren. De toegang tot het platform kun je op elk gewenst moment beschikbaar maken of juist stoppen. Werknemers kunnen bestanden  of mappen eenvoudig op afstand delen met gastgebruikers. Deze kunnen tevens worden voorzien van een recht om het betreffende document te kunnen bewerken.

Online samenwerken via SharePoint binnen jouw onderneming

Wil je de samenwerking binnen jouw onderneming verbeteren middels SharePoint? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Naast het opzetten, beheren en onderhouden van SharePoint, ben je bij ons ook aan het juiste adres voor grafisch design en software ontwikkeling. Ook voor videobewerking, platform onderhoud (voorbeeld “wat als” wordpress blog) én website design staan we voor je klaar.