Voordelen van…

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Iedereen die weleens het land uitgaat, zal ongetwijfeld weten wat een reisverzekering is. Maar wat maar weinig mensen weten, is dat er verschillende soorten reisverzekeringen bestaan. Een reisverzekering kan namelijk afgesloten worden in de vorm van een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering. Daarnaast kan er ook nog gekozen worden om een annuleringsverzekering toe te voegen aan het pakket. Voor een ieder die meerdere malen per jaar op vakantie gaat, of op vakantie gaat voor een langere periode, geldt dat een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger is dan het telkens afsluiten van een kortlopende reisverzekering.

Veruit de meeste consumenten die een reisverzekering afsluiten, doen dit via het kanaal waar zij ook de vakantie of vliegtickets aanschaffen. Het gaat dan meestal om een kortlopende reisverzekering die geldig is in dezelfde periode als de vakantie of de vliegtickets. Maar hier loopt de consument al direct het risico onnodig teveel te betalen voor de verzekering. De partijen die de tickets of vakanties aanbieden, bieden namelijk bijna altijd een reisverzekering van slechts één partij aan waarmee zij samenwerken. Veel voordeliger is om reisverzekeringen te vergelijken en op basis van een persoonlijke vergelijking zelf een geschikte (en goedkopere) partij uit te zoeken.

Daarnaast is het al redelijk snel voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van de kortlopende variant. Dat geldt zeker niet voor iedereen. Wanneer uitgegaan wordt van een standaard vakantie van 10 dagen, is een kortlopende reisverzekering de voordeligere optie. Maar wordt er uitgegaan van twee of meer van deze vakanties binnen een jaar, of van een vakantie die langer duurt dan 20 dagen? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Een duidelijk voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat deze het gehele jaar door geldig is. Een nadeel is dat een doorlopende reisverzekering voor minimaal een jaar afgesloten wordt. Op jaarbasis kost een doorlopende reisverzekering gelukkig niet meer dan enkele tientjes.

Mobiele versie afsluiten