Voordelen van…

Voordelen van koffie drinken

De vraag of koffie nou gezond is of niet is nog altijd onduidelijk. Sommige wetenschappers zeggen van wel en sommigen zeggen weer van niet. Toch heeft koffie een heleboel voordelen die wetenschappelijk bewezen zijn en die je dan ook zeker kunt meenemen. Dit heeft met name betrekking op de bestrijding tegen een aantal ziektes.

Koffie tegen Alzheimer

Uit onderzoek blijkt dat veel koffiedrinken de kans op Alzeihmer op latere leeftijd verkleint. Cafeïne reageert namelijk samen met een ander bestandsdeel van koffie op een stofje in je lichaam die Alheihmer bestrijdt. Er wordt dus gezegd dat een kopje koffie per dag de kans op Alzeihmer zal verkleinen.

Er wordt zelfs beweerd dat koffie niet alleen de kans op Alzeihmer verkleint maar dat het je geheugen zelfs vergroot.

Koffie tegen de ziekte van Parkinson

Koffie schijnt niet alleen te helpen tegen Alzeihmer maar ook nog tegen de ziekte van Parkinson. Ook hier blijkt weer, wie dagelijks een kopje koffie drinkt verkleint de kans op de ziekte van Parkinson. Het belangrijkste bestandsdeel van de koffie die dit tegen gaat is weer de cafeïne.

Koffie tegen kanker

Nog een ziekte die koffie bestrijdt is kanker. Het verkleint de kans hierop minimaal maar voor een aantal vormen van kanker kan het zeker helpen. Het blijkt dat 4 koppen koffie per dag de kans op leverkanker en galstenen verkleinen. Verder helpt het tegen blaaskanker, darmkanker, huidkanker en baarmoederhalskanker.

Koffie tegen diabetes

Mensen die 4 koppen koffie per dag drinken hebben een kleinere kans om diabetes te krijgen dan mensen die helemaal geen koffiedrinken. Ditmaal ligt dat niet aan de cafeïne want ook koffie zonder cafeïne schijnt te helpen. De e anti-oxydant chlorogeenzuur in koffie zorgt voor een vertraging in de opname van suiker (glucose) in de darmen.

Koffie tegen hart- en vaatziekten

Veel mensen denken dat koffie de kans op hart- en vaatziekten verhoogt. Het tegendeel is waar. Het verkleint het juist. Mensen die 2 a 3 kopjes per dag drinken hebben een kleinere kans om dit te krijgen dan mensen die helemaal geen koffiedrinken.

Het regelmatig drinken van koffie kan dus een heleboel ziektes verminderen en zelfs voorkomen. Je hoeft dus niet meer na te denken of dat kopje koffie op het werk nou slecht is voor je gezondheid. En als je dan nog een goede koffiemachine zoekt voor thuis zijn de Melitta koffiemachines zeker een aanrader!

Mobiele versie afsluiten