Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van lederen meubels

Bij de keuze voor een nieuw meubelstuk speelt de materiaalkeuze een grote rol. De voordelen van een lederen zitmeubel zit ‘m in duurzaamheid, de eenvoud van het schoonmaken en de kwaliteit. Ben je van plan om een leren meubelstuk te kopen? Lees dan gauw verder en kom meer te weten over de voordelen van leer.

Leer onderhoud & reinigen

Leer heeft in tegenstelling tot stoffen bekleding in verhouding vrij weinig onderhoud nodig. Wanneer je op een stoffen bank morst, dan is het moeilijk dit zelf schoon te maken. Limonade veeg je gemakkelijk weg met een vochtige theedoek. Leer heeft echter wel onderhoud nodig om soepel te blijven, hiervoor zijn allerlei hulpmiddelen te koop om leer te bewerken. Maar je moet wel weten met wat voor soort leer je te maken hebt voordat je je bank met het eerste beste schoonmaakmiddel te lijf wilt gaan. Wanneer je astma hebt is een leren bank tevens een betere keuze omdat je stof makkelijker weg kunt zuigen dan bij een stoffen bank.

Kwaliteitsleer gaat lang mee

Leer blijft veel langer mooi dan stof. Hier betaal je misschien ook meer voor, maar dit verdient zich over de jaren wel terug. Leer blijft ook altijd in de mode, waardoor je tot jaren na je aankoop nog steeds optimaal geniet van je prachtige bank. Daarnaast is leer beter bestand tegen slijtage dan stof en wordt je bank soms alleen maar mooier door de doorleefde look, wat nu helemaal in is.

Bron: Montis