Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van lockpicking als hobby

Wat is lockpicking?

Lockpicking is een eeuwenoude ambacht. Al zolang er sleutels en sloten bestaan, doet men eraan. Het begon al bij de oude Egyptenaren die gewikkelde sloten en sleutels van metaal en steen maakten om dieven weg te houden. Deze sloten bevonden zich vooral op plaatsen waar kostbaarheden verborgen waren. En vanaf dat moment hebben sloten en sleutels zich verder ontwikkeld. Waar er sloten zijn, waren er ook altijd enthousiastelingen die graag probeerden de sloten open te krijgen.

Is het niet illegaal om dit uit te oefenen?

Nee, hoor. Zolang je maar niet de opgedane kennis gaat gebruiken om bij mensen in te breken.

Deursloten lockpicken is compleet legaal als je dat met je eigen sloten doet. Heb je alle sloten van je huis, garage en fiets gehad dan is het tijd om naar een professioneel oefenslot uit te kijken. Deze zijn er in verschillende vormen en moeilijkheidsgraden.

Hoe maakt een lockpicker het slot open?

Elk slot is in principe uniek, alleen met een specifieke sleutel kan deze opengemaakt worden. Een lockpicker gebruikt pinnetjes en andere kleine gereedschap om het slot in de juiste positie te duwen waarna het slot openspringt.

Lukt het niet?

Als het niet lukt je slot zelf op een veilige manier open te maken dan is het verstandig een professionele slotenmaker in te schakelen.

Bron: https://slotenmakerdaniel.be/slotenmaker-antwerpen/

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.