Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van online radio

Er zijn een aantal voordelen van internetradio voor zowel de luisteraar als de omroep. Internetradio is een geweldige oplossing voor veel van de veelvoorkomende problemen met traditionele omroepradio, of je het nu gewoon beu bent en ergens anders naar wilt luisteren, of je bent klaar om je eigen station te starten en de controle te nemen over de muziek die wordt afgespeeld. Bekijk hieronder 5 voordelen van internetradio!

Keuze en variatie

Als luisteraar, hoewel er vele opties zijn om muziek te consumeren, overweeg dan eens een geval waarin u uw muziek voor je geselecteerd wilt hebben zonder er na te denken. In dit geval is radio echt de beste optie. Een van de voordelen van het luisteren naar internetradio ten opzichte van traditionele omroepradio is de variatie en keuze die je krijgt terwijl je toch minimaal nadenkt over uw muziekselectie. Traditionele omroepradio is vaak gevuld met dezelfde nummers op rotatie, maar internetradio biedt je veel variatie in nummers en dat beetje keuzevrijheid om te luisteren naar wat je echt wilt. Er zijn internetradiostations beschikbaar voor vrijwel elke smaak, dus je bent niet beperkt tot slechts een paar basisgenres. Je kunt gemakkelijk naar een genre zoeken, hoe specifiek het ook is, en snel een station vinden dat aan uw behoeften voldoet zonder aan de draaiknop te draaien om een ​​station te vinden.

Naast de keuze en variatie in muziek, biedt internetradio je ook meer dan alleen audio, inclusief nummerinformatie, stationbeschrijvingen, links naar sociale media, deelknoppen en nog veel meer.

Minder advertenties

Als omroep en luisteraar kunnen advertenties frustrerend zijn. Op traditionele omroepradio kun je langer dan vijf minuten naar advertenties luisteren. Dit kan vervelend zijn als luisteraar, en als uitzender kan het frustrerend zijn als advertenties de luisteraar uiteindelijk wegsturen. Bij internetradio zijn er weliswaar nog advertenties, maar het aantal en de duur van advertenties is veel kleiner.

Beschikbaarheid

Een van de grootste voordelen voor zowel omroepen als luisteraars is de brede beschikbaarheid van internetradio. Er zijn geen geografische beperkingen bij internetradio zoals bij traditionele omroepradio. Als omroep kan je dus luisteraars over de hele wereld bereiken, en als luisteraar kan je naar jouw favoriete station luisteren, waar je ook bent. Overal waar je een internetverbinding hebt kan je lekker naar de radio luisteren!

Minimale vereisten

Als omroeporganisatie is een van de grootste voordelen van internetradio de minimale vereisten om jouw eigen station te runnen. Het starten van een traditioneel radiostation kost tonnen middelen, waaronder apparatuur, geld, ervaring, enzovoort. Met internetradio zijn er geen poortwachters of grote toegangsdrempels, dus je kunt snel en gemakkelijk aan de slag met het runnen van je eigen station, waar je ook bent. Je hoeft geen ervaring te hebben met radio of luxe apparatuur, je hebt alleen wat passie voor muziek en / of praatradio nodig, evenals een paar apparaten. Het enige dat nodig is, is een computer, een internetverbinding en inhoud (muziek of vooraf opgenomen talkshows) om aan de slag te gaan. Als je van plan bent om sportprogramma’s uit te zenden, radio te praten of commentaar tussen muziek uit te spreken, dan heb je ook een microfoon en opnamesoftware nodig.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit lijdt vaak onder de traditionele omroepradio vanwege interferentie en omgevingsfactoren. Zo kunnen signalen verloren gaan bij slecht weer of bij het rijden door een tunnel. Met internetradio zijn dit echter uitdagingen die je zelden tegenkomt. Bovendien is het geluid van internetradio vaak minder gecomprimeerd in vergelijking met traditioneel radiogeluid. Dit betekent dat internetradio over het algemeen audio van hogere kwaliteit biedt.

Zoals je kunt zien, zijn er veel voordelen van radio luisteren online. Of je nu een omroep of een luisteraar bent, het lijdt geen twijfel dat internetradio veel te bieden heeft.