Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een professioneel dronepiloot

Heb je binnenkort een feestje, huwelijk, bedrijfsuitje of ander evenement, dan is het een leuk idee om hier foto’s en filmpjes te maken. Dat is waarschijnlijk niets nieuws, want met een smartphone doet iedereen dat wel.

Heb je echter wel eens gedacht aan het (laten) maken van een dronevideo? Steeds vaker kiezen bedrijven en organisatoren van feesten ervoor om ook een dronepiloot in te huren die professionele luchtbeelden kan maken. Je kunt hier een aparte video van maken, maar de belden ook verwerken in een algehele impressiefilm.

Waarom een professioneel dronepiloot?

Het inhuren van een professioneel dronepiloot voor het maken van een dronevideo heeft verschillende voordelen voor jou als opdrachtgever:

Wees zeker van kwaliteit
Steeds meer mensen beschikken over een drone, maar dat wil niet zeggen dat iedereen goed overweg kan met een drone. Met een professionele piloot weet je dat wel zeker, omdat de piloot een praktijkexamen heeft moeten afleggen en dagelijks vleigt.

Beste drones
De meeste professionele dronepiloten zullen beschikken over de beste drones om filmpjes mee te maken. Zo beschikt Droneventure over de zogenaamde DJI Inspire 2, die ook gebruikt wordt voor professionele televisie- en filmproducties.

Volgens de wet
Aan het vliegen met drones plakken veel eisen en voorwaarden. Op diverse plekken mag je met een drone niet vliegen, terwijl je tijdens het vliegen ook op verschillende factoren moet letten. Riskeer geen hoge boetes en kies voor een professioneel piloot die de regels kent.

Veiligheid
Helaas gebeuren er zo nu en dan ongelukken met een drone. Veelal kunnen deze ongelukken voorkomen worden. Denk hierbij aan een drone die per ongeluk ergens tegenaan vliegt of misschien zelfs andere voertuigen in de lucht hindert. Met een professioneel dronepiloot weet je zeker dat je iemand hebt die competent is.

Geen omkijken naar het filmen
Je kunt natuurlijk een vriend of familielid vragen om de beelden te maken, maar is het niet veel leuker als deze persoon zelf ook kan genieten van het feest en voor de camera staat? Precies. Daarom is het goed om te kiezen voor een dronepiloot.