Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van roti zelf maken

De voordelen van zelf roti maken zijn er een hoop, maar om te beginnen is het natuurlijk een stuk gezonder om zelf roti’s te maken dan kant en klare varianten te kopen in de supermarkt of toko. Je weet nooit zeker wat ze er allemaal aan toevoegen en zelf heb je dit natuurlijk wel in de hand. De smaak van zelfgemaakte roti is ook heel anders dan de kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Lees daarom snel verder en ervaar alle voordelen van zelf roti maken.

Heerlijke geuren in de keuken en smaken naar eigen keuze

Zelf roti’s maken en deze bakken geeft een overheerlijke geur af in je keuken en daarnaast zijn ze met verse ingrediënten bereid. Waar ook meteen een ander voordeel ligt: wanneer je zelf roti’s maakt bepaal je zelf wat er in gaat. Hou je van wat meer knoflook en kruiden? Dan voeg je deze extra toe. Hou je van meer aardappel of spliterwten vulling in je roti? Dan voeg je wat extra van het mengsel toe. Vind je grote of liever kleinere roti pannenkoeken fijner bij het eten? Wanneer je ze zelf maakt kun je de grote en de vorm hartstikke makkelijk zelf bepalen. Ook kun je natuurlijk eindeloos variëren en experimenteren met verschillende recepten en kruiden melanges.

Hoe maak je roti pannenkoeken?

Een roti pannenkoek of plaat wordt gemaakt van een bolletje deeg met een vulling van aardappel of spliterwten. Eerst maak je deegballetjes en een mengsel van aardappel en/of spliterwten. Vervolgens maak je gelijke deegbolletjes en duw je er met je duim een kuiltje in het deegballetje. Dit wordt dan de ruimte om de vulling in te doen. Vervolgens maak je het deegbolletje met vulling weer dicht en rol je ze uit tot platte platen en bak je de roti platen tot ze gaar zijn aan beide kanten.