Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van secondelijm verwijderen

Het is zeldzaam dat iemand met superlijm kan werken zonder dat minstens twee vingertoppen aan elkaar kleven. Zodra deze sterke lijm opdroogt, kan het verrassend moeilijk zijn om het van je huid te krijgen. Begin met gewone zeep en water. Als je de lijm er niet af krijgt door het gebied te wassen, kun je proberen het gebied een paar minuten in zeepwater te weken. Houd een ingezeept, nat washandje over het gebied als weken niet mogelijk is.

Aceton of toch een vriendelijkere oplossing?

Aceton kan effectief zijn bij het verwijderen van secondelijm uit stof, maar sommige stoffen zullen hierdoor beschadigd raken. Gebruik zuivere aceton of doorzichtige nagellakremover die aceton bevat; gekleurde nagellakremover kan vlekken op de stof maken. Test de aceton eerst op een klein, verborgen stukje stof om te zien of er verkleuring optreedt. Zo niet, gebruik dan een wattenstaafje of een schone tandenborstel om aceton nauwkeurig op de lijm aan te brengen. Als de lijm zacht genoeg is, kan je hem met je vingernagels weghalen.

Andere, bewezen methoden

Frequente gebruikers van secondelijm hebben door de jaren heen geëxperimenteerd met een aantal huismiddeltjes voor het verwijderen van deze hardnekkige lijm. Ze zijn het proberen waard als je hoopt om het gebruik van aceton te vermijden. Olie kan effectief zijn bij het scheiden van gedroogde secondelijm van huid en andere oppervlakken. Probeer olijfolie, kokosolie of zelfs zachte boter in een snuifje.

Azijn kan ook opgedroogde lijm op harde oppervlakken zachter maken. Bedek het gebied met een papieren handdoek gedrenkt in witte azijn en kom over een paar uur terug om te proberen de lijm weg te schrapen. Vaseline, handlotion en zelfs citroensap zijn andere DIY superlijm verwijderaars die je dilemma al dan niet kunnen oplossen. Sommige mensen gebruiken WD-40 om superlijm te verwijderen. Een andere optie is een speciaal ontwikkelde lijmverwijderaar. Het grote voordeel hiervan is dat deze precies gemaakt zijn om het lijm veilig en snel af te breken.