Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een smart home

Je hoeft geen expert te zijn of een fortuin uit te geven aan geavanceerde apparatuur, deze eerste stappen leggen een basis waarop je kunt bouwen, bijvoorbeeld met 50Five smart Home.

Een manier om een Smart Home op te bouwen is door veel componenten – sensoren, slimme lampen, beveiligingscamera’s, luidsprekers en wat dan ook – te kopen en ze allemaal aan te sluiten op een hub die hen helpt met elkaar en met je te communiceren, via je smartphone. Maar laten we eerlijk zijn: Dat kan betekenen dat je veel geld en tijd moet uitgeven en veel tijd moet investeren. En voor sommige mensen is het gewoon overdreven. Als je wensen en behoeften eenvoudiger zijn, zullen slechts een paar relatief goedkope producten de meeste van de gemakken leveren die een high-end smart home kan bieden, en voor een veel bescheidener budget.

En als je ervoor zorgt dat die slimme huisproducten compatibel zijn met elkaar, bouw je een solide basis op die je mettertijd kunt uitbreiden. De sleutel is te weten welke 50Five smart Home producten niet afhankelijk zijn van een smart home hub om te werken. Hoewel hubs voordelen bieden – de belangrijkste daarvan is het hebben van één enkele gebruikersinterface om alles te bedienen – zijn ze niet altijd essentieel. Eén ding moet je echter wel hebben, is een goede draadloze router – bij uitstek een router die alle hoeken van je huis kan bereiken.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop je een hub-vrij smart home systeem kunt bouwen.

50Five smart Home: Slimme verlichting

Voor de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in een Smart Home, is verlichting de start. Veel slimme verlichtingssystemen werken perfect zonder een centrale hub en zijn nog steeds in staat om te communiceren met andere slimme huiselementen. Lampen van LIFX en TP-Link, bijvoorbeeld, communiceren via Wi-Fi, terwijl andere via de Bluetooth-radio van je smartphone communiceren.

50Five smart Home: Philips Kleuren- en ambiancestartpakket voor tinten

Philips loopt voorop in de markt van slimme verlichting met de Hue-serie lampen en armaturen. Hoewel ze geen slimme hub nodig hebben om te werken, zijn ze wel afhankelijk van een ZigBee to Wi-Fi-brug die bij elk van hun starterssets wordt meegeleverd.
Nog andere slimme lampen, waaronder Philips Hue, Cree en Sengled Element, vertrouwen op ZigBee-radio’s en moeten daarom een ZigBee-to-Wi-Fi-brug hebben die op je router is aangesloten. Je kunt al deze slimme lampen bedienen met een app op je smartphone of tablet, waarmee je ook lichtstemmingen en schema’s kunt programmeren.

Als het grootste deel van de verlichting van je huis in het plafond zit en bediend wordt door een schakelaar aan de muur, kun je misschien beter die schakelaars vervangen door 50Five smart Home schakelaars en dimmers. Dat komt omdat een slimme lamp dom wordt op het moment dat je de schakelaar die hem bedient uitschakelt. Leviton, TP-Link, Lutron, Ecobee en andere fabrikanten maken slimme lichtschakelaars die werken op je Wi-Fi-netwerk en die geen centrale hub vereisen. Bekijk het systeem van Noon Home voor een supergeavanceerd, maar relatief duur verlichtingsbesturingssysteem.

Als je voor het grootste deel van je verlichting lampen gebruikt, kun je met een slimme stekker zoals de Wemo Mini de lamp aan en uit zetten en de domme gloeilamp dimmen met een smartphone-app.

50Five smart Home: Slimme luidsprekers

Wat is er handiger dan het uittrekken van je smartphone om de lichten te dimmen op filmavond? Zeg “de lichten te dimmen” en een slimme luidspreker gekoppeld aan je slimme verlichting doet het voor je. De Amazon Echo-serie en Google Home serie zijn de marktleiders in deze ruimte. En hoewel Amazon de afgelopen jaren de leiding heeft genomen, heeft het een veel grotere installed base, heeft het een veel bredere ondersteuning genoten, en had het de enige slimme luidsprekers met beeldschermen voor een tijdje, Google is zeer sterk in opkomst.