Voordelen van…

Voordelen van een stalen spiltrap

Wenteltrappen zijn een klassiek element die je huis een unieke, tijdloze uitstraling kunnen geven. In dit artikel gaan we je vertellen wat de zes voordelen zijn van een stalen spiltrap in huis.

1. Ze besparen ruimte

Waarschijnlijk het grootste voordeel van stalen spiltrappen, maar ook het meest voor de hand liggende: ze nemen minder ruimte in dan een rechte trap. Ze optimaliseren het vloeroppervlak. Door een wenteltrap toe te voegen, los je twee problemen tegelijkertijd op: enerzijds bespaar je ruimte en anderzijds zet je echt een opvallend ontwerp neer in je huis.

2. Het is helemaal stijlvol

Zoals ik in het vorige punt al zei, maken ze een gewaagd ontwerpstatement. Ze zijn zowel in huizen als in kleine flats een mooi element. Je vindt ze vaak in designhuizen omdat ze functionaliteit combineren met stijl. Ze bieden een perfect zicht en een ander perspectief op de omringende ruimte: een glamoureuze woonkamer met bijvoorbeeld mooie meubels.

3. Ze kosten minder dan een conventionele trap

Steeds vaker zien we dat stalen spiltrappen en andere wenteltrappen te koop zijn als bouwpakket. Doordat je gebruik kunt maken van standaard afmetingen is er geen behoefte aan maatwerk, wat veel kosten bespaard.

4. Gemakkelijk te installeren

Ze zijn gemakkelijker te monteren dan gewone trappen. Omdat de meeste van hen worden geleverd in een montagekit met instructies en zelfs een pdf- of videopresentatie van het proces, zijn ze eenvoudig op te bouwen.

5. Ze kunnen verschillende materialen combineren

Als je weer de voorkeur geeft aan een solide stalen constructie met houten treden of met kunststof beklede stalen balusters met antislip panelen – het is geheel aan jou welke combinatie het beste past bij jouw interieurwensen.

6. Ze zijn functioneel en veilig

De leuningen, de antislipmatten zijn er allemaal voor jouw veiligheid. Alle trappen kunnen gevaar opleveren voor kleine kinderen en oude mensen. Het voordeel van een wenteltrap is echter dat ze door de spiraalvorm je minder kans hebt helemaal naar beneden te vallen.

Mobiele versie afsluiten