Voordelen van…

Voordelen van stoppen met de pil

Als je wilt gaan stoppen met de pil is het goed om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Je kunt stoppen omdat je bijvoorbeeld graag zwanger wilt worden. Het kan ook zijn dat je last hebt van eventuele bijwerkingen en daar graag vanaf wilt. We zullen je proberen om je verder op weg te helpen. We beginnen met de voordelen met daaropvolgend de nadelen van het stoppen met de pil.

Voordelen van stoppen met het slikken van de anticonceptiepil

Stoppen met de pil heeft vaak meer voordelen als nadelen. of het voor jou de beste keus is, is aan jou. We hebben zeven voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Stemmingswisselingen verdwijnen

Het komt vaak voor dat wanneer vrouwen de pil slikken ze te maken krijgen met stemmingswisselingen. Als je besluit om de pil niet meer in te nemen is de kans groot dat de stemmingswisselingen verdwijnen.

2. Korter ongesteld

Bij gebruik van de pil ben je langer ongesteld dan als je de pil niet slikt. Ook het bloeden kan een stuk heftiger zijn. Stop je met de pil, zal je ongesteldheids duur ook een stuk korter en minder heftig zijn.

3. Je libido gaat omhoog

Het is niet bij iedereen zo, maar bij veel vertrouwen is het zo dat je een verlaagd libido hebt bij het slikken van de pil. Dit kan tot frustraties leiden binnen je relatie. Als je stopt met de pil zul je merken dat je in korte tijd al meer zin zult krijgen in seks.

4. Lichaamsgewicht verliezen

Bij het slikken van de pil gebeurd het helaas vaak dat vrouwen in gewicht toenemen. Je kan zomaar enkele kilo’s zwaarder worden. Dat komt omdat de pil ervoor zorgt dat je meer vocht vasthoudt. Als je stopt met de pil zul je weer sneller vocht verliezen waardoor je ook gelijk een paar kilo kan afvallen.

5. Natuurlijke hormoonhuishouding

Wanneer je enkele weken gestopt ben met het slikken van de pil zal je lichaam weer beginnen met het zelf aanmaken van hormonen. Veel vrouwen voelen zich hier ook beter bij.

6. Nooit meer de pil vergeten

Je hoeft nooit meer aan het feit te denken of je de pil weer eens vergeten. WEg met die stress! Ook kun je lekker die alarm van je telefoon halen die je er telkens aan herinnerd om de pil in te nemen.

7. Geen migraineklachten meer

Een deel van de vrouwen die gebruikt maakt van de pil krijg te maken met migraineklachten. Migraine is een aanval van een hele heftige hoofdpijn en kan dagenlang aanhouden. Als je stopt met de pil, zullen de migraineklachten ook stoppen.

8. Je kunt zwanger raken en een gezellig gezinnetje stichten

Een kind krijgen is een van de mooiste ervaringen die er is. Alleen wel een verantwoordelijkheid waar je even goed over moet nadenken. Wil je graag zwanger worden? Dan zal je toch echt moeten stoppen met de pil.

Mobiele versie afsluiten