Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een systeemhelm dragen

Er zijn meerdere soorten als het gaat om de motorhelm. Toch is er één helm die een hele hoop voordelen heeft ten opzichte van andere helmen. Dit is de systeemhelm. In dit artikel worden alle voordelen van de systeemhelm even kort behandeld.

Kinstuk kan open

Wat bijna wel het grootste voordeel is van de systeemhelm is dat het kinstuk open kan. De helm bestaat hierdoor uit 2 delen. Het feit dat het kinstuk open kan heeft een heleboel voordelen. Als je bijvoorbeeld in drukke gebieden rijdt en vaak moet stoppen is de systeemhelm heel comfortabel. Dit omdat je het kinstuk dus makkelijk open kan zetten waardoor je frisse lucht kan inademen.

Gebruiksvriendelijk

Ook is de systeemhelm heel gebruiksvriendelijk. Hij is heel makkelijk te gebruiken voor bijna iedere motorrijder. Als je bijvoorbeeld veel met een passagier rijdt is het handig omdat je dan gewoon kan praten met elkaar. Maar als je veel kilometers alleen wilt maken past hij ook gewoon goed.

Handig voor brillendragers

Ook voor brillendragers is de systeemhelm heel handig. Wanneer je je helm op of af wilt zetten hoef je niet helemaal je bril af te doen. Hij zal niet mee schuiven met de helm. Ook zitten er in de helm heel vaak extra vakjes bij de oren voor de brilpootjes. Er wordt dus goed gedacht aan brildragers!

Past zich goed aan verschillende weersomstandigheden

Door het kinstuk is de helm dus zowel ideaal voor warm weer als voor koud weer. Wanneer het heel warm is en het zonnetje schijnt doe je het kinstuk open en blaast er een stroom van frisse lucht langs je gezicht. Wanneer het koud is doe je het kinstuk gewoon dicht en krijg je geen wind en regen in je gezicht.