Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van begraven

Het overlijden van een naaste is natuurlijk nooit prettig. Deze persoon was toch deel van je leven. Echter is er wel een belangrijke keuze die je moet maken voordat het voor jou zo ver is. Dit is de keuze of je begraven wilt worden of dat je gecremeerd wilt worden. Het is dan ook niet zomaar een keuze, je zult er toch echt even over na moeten gaan denken. Er zitten verschillende voordelen en nadelen aan beide vormen, er is dan ook voor beide wel wat te vinden. In dit artikel laten we jou de voordelen zien van een begrafenis.

Traditioneel afscheid

Een begrafenis is de traditionele vorm van afscheid nemen. Het is het fenomeen dat iemand daadwerkelijk begraven wordt op een begraafplaats. Het voornaamste voordeel hiervan is dat je altijd afscheid kunt blijven nemen en kunt rouwen op een bepaalde plek. Je hebt dan namelijk echt een centraal graf waar je met familie kunt samenkomen. Bij een crematie heb je dit natuurlijk niet, je hebt dan geen plek waar deze persoon altijd zal verblijven.

Natuurbegraafplaats

Ook is het zo dat je op een natuurbegraafplaats kunt worden begraven, dit is mooi voor de natuurliefhebbers. Met uitstrooien van de as kun je niet altijd gaan waar je wilt, vaak mag je de as alleen maar op een bepaald gebied uitbreiden. Bij een begrafenis heb je dus minder gezeur aan je hoofd, je weet zeker dat de overledene een goede rustplaats tot zijn beschikking heeft. Dit zorgt er dus voor dat je snel over kunt gaan met het rouwproces, je hoeft niet eerst onderzoek te doen naar waar je de as uit mag strooien. Zo kun je dus de tijd nemen om afscheid te nemen en kun je op een makkelijke manier alle zorg uit handen nemen. Een klein nadeel is wel dat een begrafenis over het algemeen wel duurder is dan een crematie.