Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van beleggen

Er zijn langzaam maar zeker steeds meer mensen op deze planeet te vinden die hebben besloten te investeren. Daarbij zijn er allerlei wegen die naar Rome leiden. Een manier is om te beleggen in aandelen. Verder kun je ook beleggen in opties op aandelen, indices, grondstoffen en meer. Beleggen heeft meerder voordelen. Ben jij benieuwd welke voordelen dit nou precies zijn? Wij vertellen je meer over dit onderwerp.

Je beperkt de effecten van inflatie

In de eerste plaats is het een voordeel dat je door middel van beleggingen de effecten van inflatie beperkt. Inflatie is de laatste jaren een steeds groter probleem geworden. Sinds de jaren 70 is geldontwaarding namelijk niet zo groot geweest. Daardoor heeft het niet langer zin om geld op je betaalrekening te laten staan. Aandelen en opties zijn een goede uitweg om hier mee om te gaan. Je behaalt namelijk vaak een rendement dat procentueel groter is dan de inflatie. Zo heb je dus minder last van geldontwaarding. Lees hier verder over de mogelijkheden.

Je laat je kapitaal groeien

Ook is het een voordeel dat je met  beleggen je kapitaal laat groeien. Iedereen wil graag rijker worden. Daarbij is consistent zijn de belangrijkste manier om dit voor elkaar te krijgen. Doordat stocks een gemiddeld rendement van 8% per jaar behalen, laat je elk jaar je kapitaal met dit percentage groeien. Dit effect blijft zich telkens weer opstapelen. Ook met opties valt er veel winst te behalen. Wanneer jij dus op een snelle wijze je kapitaal qua grootte toe wilt laten nemen, zijn aandelen en opties een goede methode om dit doel te bereiken.

Effect op het beleid van bedrijven

Daarbij hebben aandelen nog een derde mooi voordeel: dat je een effect kunt hebben op het beleid van bedrijven. Daarbij is het wel belangrijk om te vermelden dat dit alleen mogelijk is wanneer je over een groot percentage van de aandelen beschikt. Meestal begint dit vanaf 10%. Aandeelhouders hebben het recht om te stemmen tijdens een aandeelhoudersvergadering over bepaalde beleidsbeslissing die een board of directors hebben genomen. Daardoor kun je dus helpen te bepalen welke richting een bedrijf op zou moeten gaan. Dit kan dus zeker als een voordeel uitpakken.

Op meerdere paarden wedden

Tevens is het een voordeel dat je met stocks en opties een manier hebt gevonden om op meerdere paarden te wedden. Het is nooit slim om all-in te gaan op één investering. Wanneer deze investering tegenvalt, ligt een faillissement helaas dicht in de buurt. Daarom is het zaak om je risico’s te spreiden. Met beleggen is het mogelijk om dit te doen. Dit doe je door in verschillende zaken te investeren. Zo blijft je kapitaal net wat veiliger.

Dividend

Tot slot is het feit dat je een dividend ontvangt ook een voordeel van investeren in aandelen. Dividend is namelijk een bepaald bedrag van de winst van een onderneming dat aan aandeelhouders wordt uitgekeerd. Daardoor verdien je een extra bonus wanneer je recht hebt op dividend. Dit gebeurt echter enkel bij stocks die over een speciaal dividendrecht beschikken. Let hier dus goed op wanneer jij in aandelen investeert.