Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van cryptocurrency

In het afgelopen jaar heeft de term cryptocurrency snel terrein gewonnen en begrip voor het gebruik en de waarde ervan voor het publiek. Aanvankelijk leek het onbekend en enigszins angstaanjagend, zoals de creditcard die in de begintijd werd gebruikt door gebruikers.

Je bent wellicht meer bekend met termen als Bitcoin en Ether. Dit zijn allemaal cryptocurrencies die de Blockchain-technologie gebruiken om deze valuta en technologie veilig te houden.

Momenteel zijn er vele soorten cryptocurrency. Een eenvoudige Google-zoekopdracht van de populaire trend toot het begin van de groei en waar deze ons naartoe brengt.

Welke voordelen biedt crypto?

Lagere kosten

Er zijn gewoonlijk geen transactiekosten voor cryptocurrency-uitwisselingen omdat de mijnwerkers, ookwel miners genoemd, worden gecompenseerd door het netwerk. Hoewel er geen bitcoin / cryptocurrency transactiekosten zijn, verwachten velen dat de meeste gebruikers een service van derden inschakelen, zoals Coinbase, om hun bitcoin-portefeuilles te maken en te onderhouden. Deze diensten handelen zoals Paypal dat doet voor contant geld of creditcardgebruikers, die het online ruilsysteem voor bitcoin bieden, en als zodanig zullen ze waarschijnlijk kosten in rekening brengen. Het is interessant om op te merken dat Paypal geen bitcoins accepteert of overdraagt.

Minder fraude

Cryptocurrencies zijn digitaal en kunnen niet willekeurig worden nagemaakt of omgekeerd door de afzender, zoals bij credit card-back-ups. Dit maakt dat crypto’s hierdoor een stuk veiliger.

Decentralisatie

Een wereldwijd netwerk van computers gebruikt blockchain-technologie om gezamenlijk de database te beheren die Bitcoin-transacties registreert. Dat wil zeggen, Bitcoin wordt beheerd door zijn netwerk en niet door een autoriteit. Decentralisatie betekent dat het netwerk op gebruiker-naar-gebruiker (of peer-to-peer) werkt. De vormen van massale samenwerking die dit mogelijk maakt, beginnen nog maar net onderzocht te worden.