Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een energievergelijker

Het overstappen van energieleverancier wordt elk jaar weer populairder. Dat blijkt uit cijfers van verschillende partijen. Jaarlijks stappen inmiddels al meer dan 2 miljoen Nederlandse huishoudens over. Het overgrote deel van deze overstappers doet dat direct via een energieleverancier en maakt daarbij geen gebruik van een energievergelijker. Dat terwijl een energievergelijker toch zeker grote voordelen biedt.

Exclusieve kortingen

Allereerst biedt een energievergelijker exclusieve kortingen bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Deze korting ontvangen consumenten niet wanneer zij rechtsreeks bij een energieleverancier overstappen. Omdat deze kortingen al snel kunnen oplopen tot meer dan €200, lopen consumenten hiermee al direct een aardige besparing mis. In principe is deze korting alleen beschikbaar voor nieuwe klanten (welkomstkorting), maar veel energieleveranciers belonen tegenwoordig ook wanneer een huishouden juist klant blijft. De korting voor blijvende klanten is echter een stuk lager dan de welkomstkorting en is vaak gekoppeld aan een meerjarig energiecontract. Het is daarom nog steeds voordeliger jaarlijks over te stappen naar een nieuwe energieleverancier.

Advies op maat

Een goede energievergelijker biedt een vergelijking op maat. Dit houdt in dat prijzen per energieleverancier worden berekend op basis van persoonlijke gegevens zoals woonplaats, metertype en verbruik. Het advies op maat bestaat dan uit een overzicht van prijzen die in een specifiek geval worden gehanteerd door de verschillende energieleveranciers. Op deze manier is voor een gebruiker direct te zien welke energieleverancier het voordeligste is. Let er ook op dat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan zou moeten staan. Is dit niet het geval? Dan gaat het wellicht om een vergelijker die de inkomsten belangrijker vindt dan de besparing van de gebruiker.

14 dagen bedenktijd

Een ander groot voordeel van het overstappen via een energievergelijker, is dat een consument altijd een bedenktijd van 14 dagen krijgt nadat de overstap is opgegeven. Mocht deze binnen 14 dagen besluiten toch niet te willen overstappen, of te willen overstappen naar een andere energieleverancier? Dan kan de overstap kosteloos worden stopgezet. Dat heeft dan uiteraard ook geen effect op de energielevering, deze blijft altijd onafgebroken doorlopen.

Bronnen:

Energievergelijker Totaalbesparen.com
Consuwijzer