Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een mantelzorgwoning

Als mantelzorger wil je natuurlijk het liefste zo dicht mogelijk bij de dierbare voor wie je zorgt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om een mantelzorgwoning te laten plaatsen naast je eigen woning. Dit kan bijvoorbeeld in de tuin, dan laat je een kant-en-klare mantelzorgwoning plaatsen. Ook kun je een garage of ander bijgebouw laten ombouwen tot mantelzorgwoning. Hier is geen vergunning voor nodig. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op http://www.seniorenchalets.nl, hier kun je zelf een mantelzorgwoning samenstellen die perfect aansluit bij de zorgbehoefte.

Een mantelzorgwoning als oplossing voor de stijgende vraag naar zorgverlening

De vergrijzing in Nederland blijft toenemen. Dit plaatst behoorlijk wat druk op de zorg in ons land. Naarmate het aantal ouderen toeneemt, zijn er ook steeds meer mensen die een hoge leeftijd bereiken. Dit brengt een heleboel chronische aandoeningen als artrose, dementie, diabetes en nek- en rugklachten met zich mee. Ook komen steeds vaker meerdere aandoeningen tegelijkertijd voor. Al deze ontwikkelingen zorgen voor een alsmaar stijgende vraag naar zorgverlening aan huis. Hierdoor neemt de behoefte aan mantelzorgwoningen toe. Een chalet als mantelzorgwoning is dan een slimme oplossing.

Stel zelf je ideale mantelzorgwoning samen

Het is mogelijk om je mantelzorgwoning geheel aan te passen aan de zorgbehoefte. Zo kan er zelf bepaald worden hoeveel slaapkamers en toiletten er bijvoorbeeld nodig zijn. Wist je dat je ook de kleuren en materialen zelf kunt uitkiezen? Zo is de vormgeving en het uiterlijk van de mantelzorgwoning grotendeels door jou zelf te bepalen. Andere belangrijke voordelen van een mantelzorgwoning zijn een laag energieverbruik en het feit dat de chalets duurzaam gebouwd worden. En zo zijn er natuurlijk nog een heleboel andere voordelen van een mantelzorgwoning. Ontdek het zelf.