Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een PVC raam

Wat zijn de voordelen van het installeren van PVC ramen in je huis?

PVC ramen brengen een aantal sterken voordelen met zich mee en wij laten je hieronder zien wat de belangrijkste voordelen zijn:

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Daling energierekening
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Veiliger
  • Recyclebaar
  • moderne uitstraling

Prijs-kwaliteitverhouding van PVC ramen

PVC ramen zijn voordeliger dan ramen die gemaakt zijn van andere materialen, zoals aluminium en hout. Daarnaast gaan ramen gemaakt van PVC langer mee dan de houten variant en vergen het minder onderhoud.

Daling van de energierekening

PVC ramen en kozijnen zijn vaak voorzien van dubbelglas, wat minder kou van buiten doorlaat in de winter. Ook het PVC zelf is beter bestand tegen tocht en draagt bij een besparing op de stookkosten.

Onderhoudsvriendelijk

Hierover hebben we ons al enigszins uitgelaten. PVC is onderhoudsvriendelijker dan hout of aluminium. Het rot niet langzaam weg door contact met regen, roest niet door contact met zuurstof en hoeft niet jaarlijks geschilderd te worden.

Veiligheid

PVC ramen zijn erg solide, wat betekent dat ze niet gemakkelijk kapot kunnen gaan, zij dat door de pogingen van een inbreker of door onfortuinlijke weerselementen.

Recyclebaar

PVC leent zich goed voor een tweede leven. Het materiaal kan omgesmolten worden en hergebruikt worden voor nieuwe producten. De bio-voetafdruk van een PVC raam is dan ook verwaarloosbaar en dat is mooi meegenomen.

Modern

Het raam ziet er strak en modern uit. Het past perfect bij een modern huis dat van alle gemakken is voorzien. Doorgaans levert een PVC raam ook een waardevermeerdering op bij het taxeren van je huis.

Bron: http://novorama.be/