Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een vergaderlocatie

Wat zijn de voordelen van een vergaderlocatie en waarom zou je er voor kiezen?

Vergaderen doen we allemaal, de een dagelijks, de ander af en toe. Je wilt nou eenmaal met collega’s, klanten of managers om de tafel zitten om belangrijke zaken te bespreken. In de meeste gevallen wordt het in het bedrijf zelf vergaderd, maar het kan ook zijn dat je een externe locatie afhuurt om te vergaderen. Vergaderen op locatie heeft namelijk vele voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste vijf.

Vijf voordelen op een rijtje

Een andere inspirerende omgeving

Het allerbelangrijkste voordeel van vergaderen op een andere locatie, bijv. een vergaderlocatie Rotterdam, is dat deze omgeving je inspireert en het afwisseling biedt. Je bent immers weg uit je vertrouwde omgeving. Deze andere omgeving zorgt ervoor dat je een creatievere kijk heeft op de te behandelen onderwerpen en dat je zomaar anders tegen zaken aan kunt kijken, out of the box gaat denken. Denk maar eens aan de bekende heisessies.

Geen sprake van storende factoren

Je kent het vast wel: collega’s lopen zo bij je naar binnen, net als je met een belangrijke meeting bezig bent. Of er is sprake van een probleem, waardoor één van de deelnemers weg moet. Erg frustrerende, maar toch veel voorkomende problemen tijdens vergaderingen. Wanneer je kiest voor het vergaderen op locatie is de kans dat je gestoord wordt veel minder groot.

Het komt serieus over

Wanneer je investeert in vergaderen op locatie, wordt dit door de deelnemers als heel anders ervaren dan een ‘standaard vergadering op kantoor’. Er wordt dus direct een bepaald soort lading aan deze vergadering meegegeven. Mensen die uitgenodigd worden zullen zichzelf dus ook minder snel afmelden. Het urgentiebesef is dus vele malen groter.

Alles voor handen

Waar je op kantoor misschien niet over alle gewenste apparatuur beschikt die je tijdens een vergadering nodig heeft, weet je dat al deze benodigdheden wel voor handen zijn op een externe vergaderlocatie. En dat alles ook naar behoren werkt. Zo heb je een mooie plek om te vergaderen, de juiste kabels en een beamer of beeldscherm en altijd werkend draadloos internet.

Ideaal te combineren met teambuilding

Vergaderen op locatie is ideaal om te combineren met een vorm van teambuilding. Doordat je een activiteit aan de vergadering koppelt, verandert de sfeer en de groepsdynamiek. Mensen leren elkaar beter kennen, waardoor er beter en actief samengewerkt wordt zowel tijdens als na de vergadering.