Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een Virtual Private Network

Als online privacy belangrijk voor je is, heb je een VPN nodig. Een Virtual Private Network is een mantel van anonimiteit, die veiligheid en gemoedsrust biedt in een onzekere digitale wereld. Dus, waarom zou je een VPN gebruiken? Omdat een betrouwbare VPN jouw internetverbinding versleutelt, digitale privacy waarborgt en onbeperkte toegang geeft tot inhoud van thuis terwijl je op reis bent.

Wat is een VPN en heb ik er een nodig?

Een VPN is een virtueel privénetwerk dat gegevens versleutelt terwijl ze van de ene naar de andere plaats op het internet worden verplaatst. In plaats van dat jouw informatie over de open snelwegen van het world wide web reist, houdt een VPN jouw zoekgeschiedenis, gedownloade bestanden, online activiteiten en geolocatie veilig in een privétunnel.

De redenen om een VPN nodig te hebben zullen van persoon tot persoon verschillen, maar het zijn niet alleen spionagediensten die baat hebben bij het gebruik van een VPN. Eén doel van een VPN is om jezelf te beschermen tegen hackers en gevaarlijke cybercriminelen, maar ze zijn ook geweldig om onbeperkte en anonieme toegang tot het internet te krijgen.

Voordelen van het gebruik van een VPN

De voordelen van een VPN zijn talrijk. De voordelen van een VPN beginnen bij cyberbeveiliging en gaan door tot een verbeterde gebruikerservaring. Sommige lezers vragen zich misschien af: Is het veilig om geen VPN te gebruiken? Dat hangt helemaal af van jouw locatie, digitale activiteiten, behoefte aan beveiliging en afhankelijkheid van onbeschermde openbare Wi-Fi-verbindingen. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een VPN zal altijd zijn dat je beter af bent met een VPN dan zonder.

Beveiligde openbare Wi-Fi-verbindingen

We moeten allemaal van tijd tot tijd op een onbeveiligd openbaar Wi-Fi-netwerk springen. Of we nu onderweg zijn in een café of verbinding maken met het niet-zo-geavanceerde Wi-Fi-netwerk in onze plaatselijke bibliotheek of andere openbare ruimte, een VPN maakt verbinding met een Wi-Fi-netwerk veilig.

Stream regionaal geblokkeerde websites en inhoud

Mensen die vaak op reis zijn kennen dit probleem wel. Je betaalt voor een streamingdienst of toegang tot een website in de ene regio, om je vervolgens te realiseren dat je geblokkeerd bent in een andere regio. Er zijn verschillende manieren om websites te deblokkeren en online toegang te krijgen tot beperkte inhoud. Het gebruik van een VPN is de beste en gemakkelijkste aanpak.

Censuur vermijden

Sommige landen beperken jouw mogelijkheden om vrij het internet te verkennen en toegang te krijgen tot informatie. Censuur vindt meestal zijn oorsprong op nationaal niveau, maar kan ook voorkomen wanneer je verbonden bent met een bedrijfs- of schoolnetwerk. Een VPN omzeilt het censuurprobleem door je gemakkelijk toegang te geven tot de inhoud die je wilt, van waar ook ter wereld.

Voorkom ISP-tracking

Jouw ISP, of internet service provider, houdt jouw online activiteiten bij en kan deze gegevens delen met adverteerders, overheidsinstanties en andere derde partijen zonder jouw medeweten of toestemming. Ze doen dit om verschillende redenen, niet allemaal even snode, maar het is niettemin een inbreuk op jouw privacy. Sommige landen verplichten ISP’s om je digitale activiteitsgegevens op te slaan, terwijl andere landen, zoals de Verenigde Staten, ISP’s openlijk toestaan om je surfgegevens te verkopen aan adverteerders en data brokers.

Als dat nog niet genoeg reden is om een VPN te gebruiken om het volgen van ISP’s te blokkeren, vergeet dan niet dat ze ook toegang hebben tot jouw wachtwoorden, socialemediagegevens en fysieke locatie.

Voorkom prijsdiscriminatie

Prijsdiscriminatie is de praktijk waarbij producten of diensten anders worden geprijsd op basis van jouw locatie, de manier waarop je het platform gewoonlijk gebruikt en aankopen doet (ben je een eerste of terugkerende bezoeker of klant), en jouw online winkelvoorkeuren. Prijsdiscriminatie heeft offline altijd bestaan, maar geautomatiseerde algoritmen maken dynamische prijsstelling ook online mogelijk.

Blijf anoniem tijdens het browsen

Tot slot is een van de meest genoemde redenen om een VPN te gebruiken online privacy en anoniem browsen. Er zijn vele redenen om anoniem te willen blijven tijdens het online browsen, waarvan vele verband houden met de hierboven beschreven VPN-voordelen. Soms weet je niet eens waarom je anoniem online wilt blijven totdat de gevolgen van te veel delen je in het gezicht slaat.

Veiligheid bij online winkelen

Telkens wanneer je online winkelt, deel je jouw persoons- en betaalgegevens. Deze informatie kan gemakkelijk door hackers worden onderschept, samen met persoonlijke gegevens zoals jouw volledige naam, geboortedatum en adres, wat kan leiden tot identiteitsdiefstal. Een VPN beveiligt jouw verbinding zodat je privé blijft en veilig online kunt winkelen.