Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een VPN

De vier voordelen van een VPN.

  1. Privacy
  2. Snelle verbinding
  3. Toegang tot meer content
  4. Veiligheid

Voordeel 1: Privacy

Laten we beginnen met het privacy-element. Door het gebruik van een VPN wordt jouw IP adres onherkenbaar en zijn alle persoonlijke details afgeschermd.

Voordeel 2: Snelle verbinding

In de meeste gevallen zal het gebruik van een VPN de internetsnelheid bevorderen. Een VPN-netwerk gaat namelijk buiten de bandbreedte van jouw provider om, waardoor limieten in snelheid overschreden kunnen worden. Bij het benaderen van websites die aan de andere kant van de wereld gehost worden zal het gebruik van een VPN ook tot snelheidswinst leiden.

Voordeel 3: Toegang tot meer content

Met een virtual private netwerk kan je een IP-adres aan je computer hangen die afkomstig is uit een ander land of regio. Het voordeel daarvan is dat je bij streamingdiensten zoals Netflix of YouTube landrestricties kunt omzeilen. Wel zo handig als je jouw favoriete serie direct wilt kunnen zien!

Voordeel 4: Veiligheid

Het surfen met een VPN is veel veiliger dan het surfen vanaf je eigen netwerk.  Doordat je gebruik maakt van een apart netwerk, die niet via de oorspronkelijke routers van de service gaat, kunnen de virussen die zich op deze service manifesteren niet bij jouw bestanden komen. Een privé netwerk heeft namelijk een aparte encryptie die niet zo maar te hacken is. Vooral met het gebruik van WiFi  is het verstandig om een VPN in te schakelen, aangezien iedereen zo maar op open verbindingen in kan breken.

En jij? Wat vind jij het belangrijkste voordeel / reden voor een VPN?

Laat ons hieronder in het reactieveld weten wat voor jou de belangrijkste reden(en) is om voor een VPN te kiezen!

Bron: https://goosevpn.com/nl/