Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van man zijn

Een man zijn brengt aardig wat voordelen met zich mee. We worden gezien als sterker en dominanter, eigenschappen die maar al te handig van pas kunnen komen in het leven. We leven in een tijd waarin de man steeds een kleinere indruk krijgt, we moeten ons maar aanpassen aan de vrouw. Hier valt wel wat voor te zeggen, dit betekend echter niet dat we moeten vergeten wat de voordelen zijn van een man zijn. Voor jou hebben we dus deze voordelen even op een rijtje gezet zodat je ze nooit meer vergeet.

1. We zijn sterker

Als we kijken naar de fysieke gesteldheid dan zien we dat de man duidelijk sterker is dan de vrouw. Dit betekend dus dat we waarschijnlijk beter zullen zijn in sport en andere fysieke activiteiten. Ook kunnen we langer opblijven en hebben we minder slaap nodig. Dat is natuurlijk super handig als je lange uren maakt op het kantoor. Als je als man regelmatig sport dan hoef je niet zo bang te zijn om heel dik te worden, de man verbrand namelijk aanzienlijk meer dan de vrouw.

2. We hebben betere carrière (vaak)

Oneerlijk of niet, de man heeft nu eenmaal vaak een hoger salaris dan de vrouw. Dit komt mede door het feit dan vrouwen met zwangerschapsverlof kunnen en mannen natuurlijk niet. Je hoeft je hier dus ook niet voor te schamen, doordat we als man dominanter zijn hebben we vaak nu eenmaal een hoger maandsalaris. Ook kunnen we beter onderhandelen over ons inkomen en zijn we niet zo snel geïmponeerd door een baas. Dit leidt vaak tot een stabiele werkrelatie waarin de baas weet wat hij aan je heeft en wat hij kan verwachten.

3. We zijn niet over gevoelig

Mannen kunnen hun gevoel beter binnenhouden dan vrouwen, je zult een man dan niet echt snel in het openbaar zien huilen. Dit kan als zwak gezien worden maar ook als een sterkte. De man is emotioneel stabieler en kan het hoofd koel houden in stressvolle situaties. Zo heb je vrijwel altijd de controle en hoef je niet bang te zijn dan je het niet meer in handen hebt. Dit kan zijn op het werk maar ook binnen de relatie. De gevoelens in toom houden straalt zelfvertrouwen uit en mensen merken dit ook aan je. Het is dus wel degelijk een voordeel van man zijn. Zoals je ziet moet je dus trots zijn op het feit dat je man bent!

Bron: lifestyle voor mannen