Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van snorkelmasker

Wat zijn de voordelen van het duiken met een snorkelmasker en wat maakt het beter dan bijv. snorkelen of duiken met een duikfles? Op die vragen gaan we nu in.

De meeste mensen denken bij snorkelen aan het duiken met een snorkel en losse duikbril. Voor velen lijkt de vrijheid die snorkelen op deze manier bied beperkt. Je kunt immers maar beperkt genieten van de wondere waterwereld en je bent de hele tijd aan het hannesen met een ademstuk waar water in kan lopen. Tegenwoordig kan je echter gebruik maken van een snorkelmasker die deze en andere nadelen verhelpt. Hieronder lees je de wat de voordelen zijn van duiken met een snorkelmasker.

De grote voordelen van het gebruik van een snorkelmasker

Het grootste voordeel van een snorkelmasker is dat het compleet op elkaar is afgestemd. Dat wil zeggen dat de bril en snorkel niet los van elkaar zijn, maar een sterk geheel maken. Zo zorgt de samenwerking tussen het ademsysteem ervoor dat de bril niet kan beslaan. Ook zorgt het systeem ervoor dat je niet het risico loopt dat je snorkel of bril losschieten. Dat gebeurt bij het ‘ouderwetse’ snorkelen nog wel eens en kan leiden tot ongemak en desoriëntatie.

Wanneer je duikt met een duikfles of een snorkel moet je eigenlijk altijd een ademstuk in je mond nemen waar de verse lucht in aangevoerd moet worden en de oude lucht uit afgevoerd wordt. Bij een snorkelmasker daarentegen wordt gebruik gemaakt van het ‘easy breathe’ systeem, wat geen mondstuk nodig heeft en je instaat stelt geheel vrij te ademen vanuit het masker. Je kunt je dus meer focussen op je zwemtechniek en genieten van het mooie onderwaterlandschap.

Doordat de snorkel bij een snorkelmasker is vervangen voor een geïntegreerd systeem met waterklep, is de kans dat er water in je vizier komt nagenoeg nul.

Wat vind jij van een snorkelmasker?

Laat hieronder een reactie achter en vertel ons wat jouw ervaringen zijn met een snorkel(masker).

Bron: http://snorkelmaskers.nl/