Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van studentenverzekering

Als student ben je ook verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Omdat een zorgverzekering best wel veel kosten met zich mee kunnen brengen. En het handige is dat als je als student niet alle dekkingen nodig hebt, bieden een aantal verzekeraars een studentenverzekeringen

een studentenverzekering is niet altijd goedkoper dan een reguliere verzekering. Dit hangt er namelijk vanaf welke aanvullende dekkingen je kiest. Jongere mensen hebben vaak minder snel zorg nodig, daarom wordt er door veel studenten gekozen voor een vrijwillig eigen risico. Hierdoor kun je premie enorm verlagen.

Maximum eigen risico

Het maximum eigen risico in 2018 is 885 euro. Als je voor dit eigen risico kiest, kun je maandpremie met enkele tientjes verlagen! Deze keuze is alleen slim als je verwacht dat je bijna tot geen zorg nodig hebt.

Aanvullende dekking

Bij een studentenverzekering kun je ook aanvullende dekkingen kiezen. Het voordeel is juist dat je alleen die dekkingen kunt kiezen die jij denkt nodig te hebben. Dus ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of heb je een slecht gebit? Dan kies je juist wel voor deze aanvullende dekkingen, maar niet voor de andere dekkingen.

Compleet studentenpakket

Er zijn ook verzekeraars die een compleet studentenpakket bieden, zoals Avéro Achmea met het Juist Voor Jou pakket. Dit is een basis- en aanvullende zorgverzekering met alleen die dekkingen die jongeren vaak kiezen, zoals een vergoeding voor anticonceptie en vergoeding voor vaccinaties als je naar het buitenland gaat.

Voordelen op een rijtje

Dus om de voordelen van een studentenzorgverzekering op een rij te zetten komen we uit op de volgende punten.

  • Een goedkopere premie
  • Beter passend pakket voor studenten.
  • Controle over je verzekering
  • Een specifiekere dekking.

Begin jij binnenkort met je studie of ben je een student die op zoek is naar een zorgverzekering die beter bij hem past, wacht dan niet langer en begin met vergelijken om te kijken welke studentenverzekering het beste bij jou past!