Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van verzekeringen met elkaar vergelijken

Waar je in het verleden een brief moest sturen naar de verzekeraar om een verzekering aan te passen of over te stappen, gaat dat tegenwoordig erg makkelijk. Je kunt verzekeringen online met elkaar vergelijken en vervolgens binnen een paar kliks overstappen van verzekeraar.

Omdat dit inmiddels zou eenvoudig is, bestaat er eigenlijk geen reden meer om te veel te betalen voor je verzekeringen. Wel is het goed om te weten waar je op moet letten bij het vergelijken, zodat je op een objectievere manier de verzekeringen kunt vergelijken.

Per verzekering de belangrijkste punten weten

Het algemene principe van een gemiddelde verzekering is hetzelfde: je betaalt maandelijks een premie in ruil voor zekerheid: bij een bepaalde gebeurtenis wordt een bedrag of dienstenpakket uitgekeerd.

De hoogte van de premie is in de meeste gevallen grotendeels afhankelijk van de dekking, maar kan ook afhankelijk zijn van je leeftijd (levensverzekeringen) of bijvoorbeeld je voertuig (WA-verzekering).

In vrijwel alle gevallen geldt dat het onverstandig is om puur af te gaan op de hoogte van de premie, juist omdat de premie grotendeels gebaseerd is op de dekking. Vanzelfsprekend kunnen er verschillen zijn tussen de premies van verschillende verzekeraars die een vergelijkbare dekking bieden, maar dit is lang niet altijd het geval.

De kans is aanwezig dat je met een verzekering met de laagste premie ook de (relatief) kleinste dekking hebt.

Vergelijkingssites en tips per type verzekering

Op het internet vind je verschillende vergelijkingssites waar je verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Het voordeel van deze sites is dat ze de enorme polisvoorwaarden van iedere verzekeraar hebben samengevat.

Zo hoef je niet voor iedere verzekeraar door pagina’s lange teksten te spitten om meer te weten te komen over de verzekering, maar vind je de belangrijkste punten in hapklare blokken.

Ook is het verstandig om vooraf alles te weten te komen over het type verzekering dat je wilt afsluiten. Ga je bijvoorbeeld een uitvaartverzekering afsluiten, dan is het goed om te weten wat indexering inhoudt. Indexatie van een uitvaartverzekering wordt doorgaans aanbevolen, maar is niet altijd de standaard bij verzekeraars.

Je kunt onder meer op deze website meer lezen over alle soorten verzekeringen.