Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van zoekmachine optimalisatie (SEO) t.o.v. zoekmachine adverteren (SEA)

Er zijn twee hoofd manieren op het internet om aan online marketing te doen. Deze zijn SEO en SEA. SEO staat ook wel voor Search Engine Optimisation, dit is een vorm van online promotie door het gebruik van speciale trefwoorden. SEA staat voor Search Engine Advertisement, dit is een andere vorm van online marketing, deze maakt gebruik van internet advertenties die zorgen voor extra inkomsten. In dit artikelen laten we van beide vormen de voordelen zien. Zo weet je wat je het beste kunt gebruiken voor jouw toekomstige website.

Search Engine Optimisation voordelen

Zoals dus al gezegd is Search Engine Optimisation een vorm van online promotie voor je website. Dit werkt als volgt, je plaatst bepaalde trefwoorden in de door jouw geschreven tekst, deze trefwoorden zorgen ervoor dat Google jouw website hoger op de ranglijst plaatst. Dit is ontzettend gunstig, de pagina’s die namelijk bovenaan staan trekken veel meer kijkers en genereren een hoop inkomsten. De trefwoorden die je in de tekst plaatst moeten gaan over jouw website, wanneer mensen dus de door jouw geplaatste trefwoorden invoeren in de zoekbalk bij Google dan komen ze op jouw pagina terecht. Het voordeel van deze vorm van promotie is dat de klant hier niks van merkt. Ze voelen zich niet misbruikt door hun zoekopdracht en ze hebben geen verkoop gevoel bij je site. Je komt dus geloofwaardiger over aan de klant. Ook is het een groot voordeel dat je deze vorm van promotie gratis kunt toepassen. Veel mensen kunnen wel een beetje schrijven, een tekst schrijven met een paar trefwoorden er in is dan ook niet bepaald moeilijk. Een ander voordeel is dat jouw pagina hoger in de Google lijst komt. Dit zorgt er voor dat je meer bekijks krijgt en het aantal verkopen zal gaan stijgen.

Search Engine Advertisement voordelen

Dit was dus de andere vorm van online marketing. Bij deze vorm plaats je advertenties op jouw site of op een ander zijn site. Wanneer mensen op deze advertenties klikken krijg jij een bepaald bedrag en wanneer ze iets bij de geadverteerde website kopen krijg je ook nog eens commissie op het gekochte product. Dit is dan ook het eerste voordeel, het kan voor een hoop extra inkomsten zorgen als je goede advertenties plaatst. Veel mensen klikken namelijk op advertenties die goedkoop spullen aanbieden. Ten tweede is het vrij goedkoop, het kost niet zo heel veel per maand en de verkregen inkomsten wegen zeker op tegen de aanschafkosten. Ook is het nog eens super gemakkelijk, er zijn namelijk speciale SEA bedrijven. Je hoeft alleen maar een abonnement aan te schaffen en zij doen vervolgens de rest. Zo hoef je dus helemaal niet veel kennis te hebben om extra inkomsten te krijgen door het internet.

Bron: https://pingwin.nl/