Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De voordelen van een handbagage koffer

Ga je binnenkort op vakantie, dan is de kans vrij groot dat je een normale koffer meeneemt en hier flink voor moet betalen. Vaak realiseren we ons helemaal niet dat je een gratis handbagage koffer mag meenemen, die vaak ruimschoots voldoende is om alle kleren in te kunnen meenemen en bijvoorbeeld een koffer minder bij te hoeven boeken. Niet alleen scheelt je dit geld, maar zorgt er ook voor dat je meer mee kunt nemen. Omdat de voordelen van een handbagage koffer enorm zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Dus ga je op vakantie en  twijfel je over het feit of een handbagage koffer handig is voor jou, dan ben je hier aan het goede adres. Wij delen namelijk onze bevindingen en daarmee ook voordelen.

Voordeliger

De belangrijkste reden dat je zou moeten kiezen voor alleen een handbagage koffer, is dat het je simpelweg een hoop geld scheelt. Gezien de afmetingen van een handbagage koffer 55x35x25 centimeter zijn, is dit vaak meer dan voldoende om je kleding mee te kunnen nemen. Wat we vaak niet doorhebben, is dat het slim is om bijvoorbeeld in plaats van twee grote koffers te kiezen voor het bijboeken van een grote koffer. Stel dat je met z’n tweeën op vakantie gaat, dan heb je recht om twee handbagage koffers mee te nemen. Deze beide koffers hebben voldoende ruimte om alles wat je normaal in een grote koffer zou doen, nu in deze twee te stoppen. Zo spaar je dus één koffer uit, wat je al snel 50 tot 80 euro kan schelen.

Je bent sneller

Een van de voordelen van reizen met een handbagage koffer of rugzak is dat je niet op je koffer hoeft te wachten. Met een handbagage koffer kun je direct na het landen het vliegtuig verlaten en je reis voortzetten, zonder tijd te verspillen bij de bagageband. Dit geeft je meer vrijheid en flexibiliteit tijdens je reis, vooral als je een korte tussenstop hebt of snel naar je volgende bestemming wilt gaan. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het risico dat je koffer verloren raakt of beschadigd wordt tijdens het transport, omdat je deze altijd bij je houdt. Reizen met een handbagage koffer biedt gemak en vooral ook rust, waardoor je optimaal kunt genieten van je reis en dus vakantie.

zorg wel voor het juiste formaat

Je weet inmiddels dat de voordelen van een handbagagekoffer enorm zijn. Wel is het belangrijk om te zorgen voor het juiste formaat koffer, aangezien anders deze voordelen volledig tenietgedaan worden. Stel dat je niet aan de Transavia handbagage regels voldoet, dan zal je koffer alsnog moeten worden ingecheckt en dus worden gezien als ‘normale’ koffer. De kosten die je hiervoor betaalt zijn gelijk of zelfs hoger dan wanneer je vooraf een koffer had gereserveerd. Het grote nadeel wat je dan hebt, is dat je flink betaald, maar slechts beperkte ruimte hebt. Zorg er dus voor dat je vooraf even goed kijkt naar de regels, zodat je op het vliegveld niet voor een vervelende verrassing komt te staan.

Kun je alleen uit de voeten met handbagage?

Niet iedereen kan uit de voeten met alleen handbagage. Vooral wanneer je wat langer op vakantie gaat, is de kans groot dat je toch echt een extra koffer nodig hebt. Wel is het aan te raden om te kijken of het lukt met twee handbagage koffers en maar een grote koffer. Dat scheelt je toch het boeken van één koffer, waardoor je de eerste paar tientjes al hebt verdiend, nog voor je vakantie moet beginnen. Zeker de moeite waard om eens over na te denken dus!