Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets zien we steeds vaker terug op de weg. De kans is groot dat jij er ook wel eens een hebt gezien, misschien heb je er zelf wel een. Een elektrische vouwfiets is toch wel even anders dan de standaard fiets die werkt door middel van een accu. De elektrische vouwfiets heeft namelijk dezelfde kracht als de normale vouwfiets, alleen heeft deze de mogelijkheid om dubbel te vouwen. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn van deze soort elektrische fiets, misschien besluit jij ook wel om er een te kopen.

Je kunt hem meenemen in de trein

In Nederland zijn er een hoop mensen die in de dorpen wonen of die iedere ochtend de trein moeten pakken om in het centrum uit te komen. Dit is natuurlijk nog altijd veel beter dan rijden met de auto, het is alleen wel zo dat de elektrische fiets een handige toevoeging zou zijn voor het reizen. Met de fiets kun je namelijk gaan fietsen in plaats van de bus pakken als je de trein uit stapt. De elektrische vouwfiets maakt dit dan ook mogelijk, omdat je hem dubbel kan vouwen mag je hem gewoon meenemen in de trein, ook in de spits. De normale fiets of de elektrische fiets kan normaal gesproken alleen mee in de trein als je reist buiten de spits. De kans is natuurlijk vrij klein dat je buiten de spits rijdt als je naar je werk moet. De elektrische vouwfiets kan hier dus een oplossing voor bieden.

Net zo krachtig als een normale

Het blijkt dat er vrij weinig verschil zit in de kracht tussen een normale elektrische fiets en een vouwfiets. De techniek achter deze fietsen wordt uiteraard iedere dag beter, dit houdt dan ook in dat de vouwfietsen vandaag de dag ook over de goede techniek beschikken. De accu’s zijn kleiner maar kunnen nog wel hetzelfde aan stroom behouden. Hierdoor kun je dus lekker lang doorfietsen zonder dat je hem weer aan de oplader moet leggen. Ook is de maximale snelheid vaak hetzelfde als bij de traditionele fietsen. Hierdoor hoef je dus ook weer minder kracht te zetten voordat je daadwerkelijk vooruit komt. Op die manier kunnen bijvoorbeeld veel oude mensen ook beginnen om te gaan fietsen.

Het stimuleert om te fietsen

Het is niet zo dat je helemaal geen energie hoeft te gebruiken om vooruit te komen met een elektrische fiets. Je moet nog altijd trappen om de wielen te laten draaien, het is alleen zo dat je als het ware een handje geholpen wordt. Dit zorgt er voor dat mensen gestimuleerd worden om meer te gaan fietsen. Zo hoef je niet meer de auto naar je werk te nemen, je kunt gewoon een keer gaan fietsen. Dit zorgt er uiteraard weer voor dat je conditie veel hoger zal worden dan voorheen. Ook ben je minder geld kwijt aan benzine. Wanneer je een paar keer in de week gaat fietsen dan zal dit een aanzienlijk bedrag zijn.

Je gaat veel sneller

Elektrische vouwfietsen een motortje in het voorwiel, het achterwiel of bij de trappers. Deze motor wordt aangedreven door een accu, deze zit weer in het frame van de fiets of onder de bagagedrager. Als je begint met fietsen geeft dit motortje je net even die extra boost, waardoor je makkelijker vooruit komt. Hoe harder je fietst, hoe sneller de motor zal draaien. Zo kun je ongeveer een snelheid van 25 kilometer per uur bereiken met maximale trapondersteuning. Op een gewone fiets moet je flink doortrappen om dit te behalen, dit lukt je dan ook eigenlijk niet. Omdat je sneller gaat zal je dus ook weer eerder op het werk zijn, dit is ideaal voor de mensen die toch graag wat eerder beginnen.

Het zorgt voor ontspanning

Fietsen is echt een van de meest ontspannende dingen die je maar kunt doen op een dag. Het is dan ook bewezen dat fietsen erg goed is voor de gezondheid, voornamelijk voor het hart. Neem dus een de elektrische fiets mee en ga een flink eind fietsen. Zo kan je ook nog eens iets zien van de omgeving, Nederland heeft veel te ontdekken. Met de elektrische fiets is het dus mogelijk om langer te fietsen, hierdoor kun je dus een route zoeken die iets uitdagender is dan normaal. Deze zijn allemaal wel te vinden.

De elektrische vouwfiets is dus voor iedereen een handig vervoersmiddel om lange afstanden af te leggen zonder dat je helemaal moe bent. Of je nu jong of oud bent, klein of groot, iedereen kan er op fietsen. Je kunt hem ook nog eens meenemen in de trein of in de bus. Kan het nog makkelijker? Maak dus de overstap en laat die milieuvervuilende auto eens staan, elektrisch fietsen is echt de toekomst. Binnen no time zal iedereen er een hebben!