Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een online broker

Een online broker biedt consumenten de mogelijkheid om te beleggen in aandelen, CFD’s, ETF’s en nog veel meer. Waar hier vroeger ingewikkelde systemen aan te pas kwamen, bieden tegenwoordig verschillende brokers systemen aan die gemakkelijk in gebruik zijn, ook voor beginners. Daarnaast bieden veel brokers ook de mogelijkheid te beleggen met een hefboom. Hierdoor kan tot wel 300 keer het beschikbare bedrag ingezet worden. Dat is natuurlijk leuk als de koersen stijgen, je maakt dan immers 300 keer meer winst, maar erg vervelend als de koersen dalen. Je maakt dan namelijk ook 300 keer meer verlies. Een online broker biedt dus zowel voordelen als nadelen.

Cryptocurrency handelen bij een broker

Een redelijk nieuw voordeel van een online broker is de mogelijkheid om cryptovaluta te verhandelen. Dit is een voordeel omdat de cryptovaluta niet daadwerkelijk in bezit hoeven te zijn. Er is dus geen wallet nodig, geen private keys en het is dus ook niet mogelijk dat de valuta ontvreemd worden. In plaats daarvan bieden online brokers de mogelijkheid te speculeren op een koersstijging of koersdaling. En inzetten op een koersdaling kan uiteraard ook niet wanneer de munten in eigen bezit zijn. Het meest bekende voorbeeld hiervan zijn de Bitcoin Futures die sinds december 2017 beschikbaar zijn.

Hefboomproducten

Bijna alle beschikbare posities bij de verschillende brokers zijn te gebruiken in combinatie met een hefboom. Bij enkele brokers kan er ook voor gekozen worden de hefboom te verlagen, of gewoon helemaal niet te gebruiken. Zeker in het geval van cryptocurrency is het toevoegen van een hefboom erg riskant. Cryptocurrency zijn namelijk al erg volatiel. Door daar ook nog eens een hefboom aan toe te voegen, is de kans wel erg groot dat je in een korte periode erg veel verliest. Brokers spelen hierop in door de hefboom voor cryptocurrency te verlagen. In plaats van 1:300 is de hefboom voor cryptovaluta dan maar 1:5.

Kosten

De kosten (spread, transactiekosten, lidmaatschap enz.) zijn erg verschillende bij de verschillende brokers. Het is daarom belangrijk goed te weten waarnaar je op zoek bent. Als je dit eenmaal weet, is het niet erg moeilijk om uit te vinden bij welke broker dit het goedkoopst gerealiseerd kan worden.