Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een goede nachtrust

Als we een nacht goed hebben geslapen, voelen we ons de volgende dag natuurlijk een stuk beter. Toch zien we dat er nog altijd een groot deel van de mensen is, die niet goed of zelfs slecht slapen. Nu is dat een keer niet erg, maar op het moment dat het structureel wordt, is de kans vrij groot dat je hier ook in het dagelijks leven last van zult gaan krijgen. Vaak ligt de oorzaak dichterbij dan de meesten denken en moet het vaak worden gezocht in de hoek van stress, spanning en ook een verkeerd matras. Je kunt je dus wel voorstellen wat de impact is, op het moment dat je veel stress hebt op je werk of wanneer je geen goed matras hebt, waardoor je simpelweg gewoon niet fijn slaapt. Omdat de voordelen van een goede nachtrust enorm zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Verminderde stress en verbeterde stemming

Een goede nachtrust kan helpen om stress te verminderen en je stemming te verbeteren. Wanneer je niet genoeg slaap krijgt, kan je lichaam meer stresshormonen aanmaken. Dit kan leiden tot prikkelbaarheid, angst en zelfs depressieve gevoelens. Door voldoende te slapen, kan je je stressniveau verlagen en je humeur positief beïnvloeden. Dit geldt niet alleen voor ons als volwassenen, maar ook voor onze kinderen. Investeer daarom dus ook in een goed kinderbed, zowel een goed matras, als het frame zelf. Je zult merken dat wanneer je kinderen goed slapen, je ook een stuk beter slaapt. Want laten we eerlijk zijn, je zit er toch niet op te wachten dat de kids om 6 uur ‘s ochtends naast je bed staan?

Minder snel ziek

Ziek worden doen we allemaal wel eens, de een wat sneller en vaker dan de ander, dus is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Naast gezonde voeding en voldoende beweging, is ook slaap belangrijk om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem sterker wordt. Tijdens de slaap produceert je lichaam eiwitten die infecties bestrijden en cellen herstellen die beschadigd zijn geraakt. Als je constant slechts slaapt, kan dit leiden tot een verzwakt immuunsysteem en dus een verhoogd risico op verkoudheid, griep en andere ziekten. Zorg er dus ook voor dat de kinderen een goed cloud bed met matras hebben, zodat ook zij kunnen werken aan een betere weerstand en dus minder snel en ook vaak ziek zijn. Helemaal wanneer ze nog jong zijn en eigenlijk geen weerstand hebben, is het extra van belang dit op te bouwen.

Verbeterde concentratie en productiviteit

Een goede nachtrust is enorm belangrijk om optimaal cognitief te kunnen functioneren. Wanneer je uitgerust bent, ben je beter in staat om je te concentreren en informatie op te nemen. Dit draagt bij aan een verhoogde productiviteit en kan je helpen betere beslissingen te nemen. Aan de andere kant kan een gebrek aan slaap leiden tot verminderde concentratie, vergeetachtigheid en verminderde reactietijd. Je kunt je dus wel voorstellen dat het in het geval van bepaalde beroepen extra belangrijk is om je rust te pakken, zodat je scherp en helder kunt nadenken over hetgeen wat je moet doen.