Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van een kolenbarbecue

BBQ’s komen in allerlei soorten en maten, het kan dus lastig zijn om een keuze te maken wanneer het gaat om de aanschaf van een nieuwe barbecue. Sommige mensen vinden dat koken op een kolenbarbecue veelste veel moeite kost. Ook wordt er vaak gezegd dat  er weinig tot geen verschil zit in de smaak van het vlees, of het nou op een gas -of kolenbarbecue wordt bereidt. Een ander vindt weer dat grillen op een gasbarbecue “niet echt” is. Wat jouw voorkeur heeft maakt natuurlijk niet uit, maar hieronder lichten we een aantal voordelen uit van een kolenbarbecue.

Prijs: Een kolenbarbecue is relatief goedkoop in aanschaf. De basisprijs ligt rond de honderd euro, waar je ongeveer drie keer zo veel betaald voor een gasbarbecue. Daarnaast betaal je ook veel geld voor het vervangen van de gasflessen, al heb je ook terugkomende kosten voor kolen of briketten bij een kolenbarbecue.

Beleving: Het smeulende hout zorgt voor de kenmerkende smaak-en geurbeleving tijdens jouw barbecue feestje. Het is ook mogelijk om briketten ipv kolen te gebruiken. Door de rook krijgt jouw vlees dat lekkere barbecue smaakje. Bij authentiek grillen is het bereiden van grote stukken vlees, zoals een hele kip of een rollade, gebruikelijk. Een kolenbarbecue blijft tot de late uurtjes op temperatuur. Perfect op een zomerse avond wanneer je met vrienden uitgebreid gaat eten.

Gebruiksvriendelijkheid: Het aanmaken van een kolenbarbecue vergt wel wat meer tijd en ervaring dan het aanzetten van een gasbarbecue. Het duurt minstens een half uur alvorens je kunt gaan beginnen met koken, maar een kolenstarter maakt het proces al vele malen makkelijker. Een houtskool barbecue kun je vrij simpel verplaatsen. Het maakt niet uit of je in de tuin, in het park of op het strand wilt gaan barbecueën want het kan praktisch overal. Alleen wanneer je een bijvoorbeeld een klein balkon hebt, dan kan je misschien beter een elektrische barbecue aanschaffen omdat er veel rook van een houtskool barbecue afkomt. Let er wel op dat je een stopcontact in de buurt hebt om je elektrische barbecue mee aan te zetten. Iets waarbij je met een kolenbarbecue natuurlijk niet op hoeft te letten.