Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van werken in een tattoo shop

Wanneer je besluit te gaan tatoeëren, moet je je ook gaan afvragen hoe je het vak wilt gaan uit oefenen. Wil je voor een tattoo shop werken of wil je voor je eigen gaan werken. In een tattooshop zijn ze meestal niet alleen gespecialiseerd in tattoos zetten, maar negen van de tien keer zetten ze ook piercings. Het is dus handig als je ook dat onder de knie hebt, je maakt dan meestal een grotere kans om een baan te krijgen in een tattooshop.

Voordelen werken in een tattoo shop

Wanneer je gaat werken in een tattoo shop, biedt dat natuurlijk een hoop voordelen. Je hebt collega’s die dezelfde passie hebben. Iedere dag is anders in een tattooshop, je zet steeds andere tattoos bij steeds nieuwe mensen. Je komt veel verschillende mensen tegen, van gewone huismoeders tot doorgewinterde tattoo freaks.

Nadelen werken in een tattoo shop

Natuurlijk zullen er ook wat nadelen zitten aan het werken in een tattoo shop, maar die wegen niet af tegen de voordelen. Er kunnen bijvoorbeeld dagen tussen zitten dat er wat minder afspraken zijn. Op dat soort dagen zal je daarom wat meer bezig zijn met het inplannen van afspraken, het schoonhouden van de zaak en misschien wel de administratie.

Voor jezelf als tatoeëerder

Het leukste is natuurlijk om voor jezelf te starten, vanuit je eigen studio of op locatie je creativiteit te uiten. Als starter zou je het beste kunnen starten in een tattooshop, wanneer je toch besluit om voor jezelf te gaan, dan moet je jezelf wel goed inlezen. Er komt namelijk een hoop kijken bij het zelf leren tatoeëren. Je dient in het bezit te zijn van een hygiene certificaat voor je werkruimte en je moet spullen aanschaffen. Daarnaast moet je ook goed overweg kunnen met foto’s, om een portfolio op te bouwen is foto’s maken onmisbaar.