Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Voordelen van zelf sigaretten maken

Wie de laatste jaren goed heeft opgelet, merkt dat er steeds meer mensen zijn die zelf hun sigaretten maken. Dat heeft natuurlijk ontzettend veel redenen waarvan de belangrijkste wellicht is dat de overheid de accijnzen op sigaretten steeds verder verhoogt, waardoor het roken haast onbetaalbaar wordt. Mensen die toch willen blijven roken, kiezen er dan vaak voor om zelf hun sigaretten te maken. Die ontwikkeling is goed waarneembaar als je goed kijkt in de winkel. De emmers en pakken met tabak zijn namelijk steeds nadrukkelijker aanwezig. Vrijwel ieder merk heeft ze. Wie denkt dat zelf sigaretten maken moeilijk is heeft het mis:  Alles wat u nodig heeft zijn een sigarettenmachine een bus tabak en wat filterhulzen en u kunt direct beginnen. Maar wat zijn dan eigenlijk de voordelen van zelf sigaretten maken? De belangrijkste voordelen worden hieronder op een rijtje gezet.

Zelf sigaretten maken is goedkoper

Het allerbelangrijkste voordeel van zelf sigaretten maken? Het is stukken voordeliger dan wanneer je sigaretten of shag koopt. Vooral op de lange termijn levert dat heel veel voordeel op. In het begin moet je wellicht nog wat investeren doordat je direct een grote verpakking tabak en filters moet kopen. Bovendien moet je natuurlijk ook een sigarettenmachine kopen. In het begin ben je dus ietsje meer geld kwijt, maar dat heb je er binnen de kortste keren al weer uit doordat je simpelweg voor veel minder geld rookt. Natuurlijk staat daar tegenover dat je wat meer moeite moet doen voor je sigaretten maar met een elektrische sigarettenmachine valt dat ontzettend mee.

Wat bespaar je dan precies?

Sommige mensen denken dat het nog wel meevalt met het besparen. Het tegendeel is echter waar. Je bespaart namelijk nog veel meer dan je denkt. Er wordt aangenomen dat je per zelfgemaakte sigaret 24 cent bespaart ten opzichte van een gekochte sigaret. Op een pakje van 19 sigaretten bespaar je dus dik 4,50 euro. Stel je voor dat je een pakje per dag dan levert het zelf maken van je sigaretten dus ruim 30 euro besparing per week en minimaal 135 euro per maand op. Wanneer je dat per jaar gaat berekenen kom je helemaal op een duizelingwekkend bedrag. Als je een pakje per dag rookt en voortaan zelf je sigaretten gaat maken, levert je dit een besparing van ruim 1600 euro op (per jaar)! Begrijp je nu dat geld één van de grootste voordelen van zelf sigaretten maken is?

Je kunt je eigen merk blijven roken

Nog zo’n voordeel van zelf sigaretten maken: je hoeft niet ineens een ander merk te gaan roken, maar kunt gewoon bij je favoriete merk blijven. Vrijwel ieder sigarettenmerk speelt namelijk in op de trend dat steeds meer mensen hun eigen sigaretten maken. Je kunt dus de speciaal daarvoor bedoelde tabak gewoon van je eigen merk kopen. Dat is in ieder geval beter dan overstappen op een ander B-sigarettenmerk. Dat is namelijk wat sommige mensen doen om te besparen op het roken. Dat is echter helemaal niet nodig. Ten eerste wil je natuurlijk het liefste gewoon je eigen merk blijven roken omdat dit veel lekkerder is. Ten twee bespaar je meer door zelf sigaretten te maken van tabak van het merk dat je al rookte dan door sigaretten of shag van een B-merk te gaan roken.

Jij bepaalt hoeveel tabak je in je sigaret doet

Je hebt vast wel eens het verschil geproefd tussen sigaretten van verschillende merken. Het ene merk is wat zwaarder dan de ander. Wanneer je zelf de sterkte van je sigaret wil bepalen zal je dus op zoek moeten gaan naar je favorieten merk. Je behoefte kan echter per moment verschillen. Sommige mensen willen als ze net wakker worden namelijk een andere sterkte sigaret dan op zaterdagavond in de kroeg. Als één van de belangrijkste voordelen van zelf sigaretten maken, geldt misschien wel dat je zelf bepaalt hoe je sigaret smaakt en hoeveel tabak je in de sigaretten doet. Let wel: Menthol filterhulzen worden verboden. En de hoeveelheid tabak bepaalt in grote mate hoe sterk de sigaret is. In principe kun je dus zelf helemaal bepalen hoe sterk je jouw sigaret rookt.

Nooit meer zonder sigaretten

Last but not least als het gaat om de voordelen van zelf sigaretten maken: je zit nooit meer zonder sigaretten. Zo’n emmer met tabak is namelijk echt niet zomaar op en dat zie je bovendien lang van tevoren aankomen. Je hoeft dus niet elke dag langs de winkel om weer nieuwe sigaretten te halen!