Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat zijn de voordelen van een grote keuken?

Sta je graag in de keuken, maar loop je thuis regelmatig tegen ruimtegebrek aan? Een te klein aanrecht dat vol ligt met alles wat je nodig hebt, een te klein fornuis waar je een paar pannen op kwijt kunt en te weinig opbergkastjes waardoor je het overzicht verliest. Je merkt dat een kleine keuken regelmatig problemen en frustraties veroorzaken. Liever uitbreiden met een grote keuken? Ontdek hier de voordelen.

Groot aanrechtblad met ruimte om te bereiden

Vooral als je ervan houdt om uitgebreid te koken en nieuwe recepten uit te proberen, heb je baat bij een grote keuken die ruimte biedt om te experimenteren. Wil je bijvoorbeeld tataki zalm bereiden, dan heb je plek nodig om de ingrediënten mooi te snijden. Misschien is het een nieuw recept dat je uitprobeert en waar je een kookboek voor nodig hebt. Het gebrek aan ruimte in de keuken bemoeilijkt het klaarmaken van dit nieuwe recept, waardoor je sneller geërgerd kunt raken en fouten maakt. Een grotere werkruimte geeft je meer rust om overzicht te bewaren.

Een fornuis met meer kookzones

Wil je een gerecht klaarmaken met Turks gehakt wat je nog niet eerder hebt uitgeprobeerd. Voor dergelijke recepten heb je vaak meer pannen nodig. Is je fornuis te klein met een beperkt aantal gaspitten, dan zul je al gauw merken dat je niet alle pannen tegelijk kunt gebruiken. Terwijl dat wel nodig is om het recept goed te volgen. Een fornuis met 5 of 6 kookzones geeft je de gelegenheid om in alle rust te koken en daarbij meerdere pannen tegelijk op te zetten.

Meer opbergmogelijkheden

Een grote keuken biedt vaak meer opbergmogelijkheden. Niets is namelijk zo frustrerend als te weinig opberging voor je pannen en ander keukengerei. Al snel ontstaat er een wirwar aan pannen en andere spullen. Het overzicht raakt verloren en iedere keer dat je gaat koken, moet je weer lang zoeken naar die ene grillpan. Heb je een grote keuken met voldoende opbergmogelijkheden, dan kun je de kasten overzichtelijk inrichten. Met creatieve oplossingen kom je tot een optimale inrichting van de keukenkasten, zodat iedereen in huis precies weet waar alles ligt.

Ruimte voor een leefkeuken

Het laatste voordeel van een grote keuken is dat je er de ruimte kunt maken om in te leven. De keuken wordt vaak gezien als het hart van het huis waar je met het hele gezin samenkomt. Dus wil je een grote keuken in huis, dan kun je hier de nodige uren met je kinderen doornemen. Met een gezellige eettafel centraal in de keuken creëer je een plek om voldoende quality time met elkaar te hebben.